Стало відомо, коли в ООН розглянуть статус Єрусалима

Читать на русском
Генеральна асамблея Організації об'єднаних націй обговорить питання статусу Єрусалиму у четвер, 21 грудня 2017 року.

Генеральна асамблея Організації об'єднаних націй обговорить питання статусу Єрусалиму у четвер, 21 грудня 2017 року.

Про це з посиланням на Reuters повідомляє «Слово і Діло».

В Ізраїлі подякували США за позицію щодо ЄрусалимаБеньямін Нетаньяху подякував Дональду Трампу за накладене під час голосування в Раді безпеки ООН вето на резолюцію проти визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

«Генасамблея ООН проведе в четвер надзвичайну спеціальну сесію на прохання арабських і мусульманських держав за рішенням президента Сполучених Штатів (США) Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, представник палестинського представника США Ер-Ріяд Мансур заявив, що Генасамблея проголосує за проект резолюції, що закликає відкликати заяву Трампа. Так, Мансур висловив надію, що у резолюції Генеральної асамблеї буде «переважна підтримка».

Таке голосування не має обов'язкової сили, але має політичної ваги. Відповідно до резолюції 1950 року Генасамблеї можна закликати надзвичайну спеціальну сесію розглянути питання «з метою вироблення відповідних рекомендацій членам для колективних заходів», якщо Рада безпеки не зможе діяти.

Нагадаємо, 17 грудня на голосування Ради Безпеки ООН представлений проект резолюції, висловлює «глибоке розчарування недавнім рішенням щодо статусу Єрусалиму», не називаючи при цьому конкретних держав і чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: