США заблокували резолюцію Радбезу ООН щодо Єрусалима

Читать на русском
Сполучені Штати Америки наклали вето на резолюцію Ради безпеки Організації об'єднаних націй, яка заперечує визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Сполучені Штати Америки наклали вето на резолюцію Ради безпеки Організації об'єднаних націй, яка заперечує визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Туреччина готова відкрити посольство в ЄрусалиміПрезидент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара хоче відкрити посольство у Східному Єрусалимі згідно з рішенням Організації Ісламського співробітництва про визнання його столицею Палестинської держави.

«США заблокували резолюцію Радбезу ООН щодо Єрусалима. Решта 14 членів Радбезу проголосували за розроблену Єгиптом резолюцію, в якій конкретно не згадувалися Штати або глава США Дональд Трамп, але які висловили «глибоке співчуття щодо нещодавніх рішень, що стосуються статусу Єрусалима», - йдеться в повідомленні.

За словами постійного представника США при ООН Ніккі Гейлі, це було перше вето, накладене США в Раді безпеки за більш ніж 6 років.

«Те, що ми бачили тут в Раді безпеки. – образа. Це не буде забуто. Той факт, що це право вето робиться на захист суверенітету США і на захист ролі Америки в близькосхідному мирному процесі, не є джерелом збентеження для нас; це має збентежити іншу частину Радбезу», - заявила Гейлі.

У проекті резолюції ООН було підтверджено, що будь-які рішення і дії, які передбачають змінити характер, статус або демографічний склад Єрусалима не мають юридичної сили, є недійсними й мають бути скасовані відповідно до резолюцій ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: