Президент Палестини невтішно прокоментував рішення Трампа

Читать на русском
Лідер Палестини Махмуд Аббас повідомив, що палестинці більше не мають наміру брати жодної участі США у врегулюванні мирного процесу на Близькому Сході.
Махмуд Аббас

Лідер Палестини Махмуд Аббас повідомив, що палестинці більше не мають наміру брати жодної участі США у врегулюванні мирного процесу на Близькому Сході, після рішення президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Independent.

У ХАМАС мають намір продовжити повстання палестинців – ЗМІУ палестинському русі ХАМАС анонсували продовження акцій протесту в Єрусалимі, секторі Газа і на західному березі Йордану.

«Заява Трампа була« злочином », що загрожує миру в усьому світі», - заявив в середу, 13 грудня, лідер Палестинської автономії, закликаючи Організацію Об'єднаних Націй відновити зупинений механізм, тому що США «непридатні» для ведення мирних зусиль.

Хоча палестинці залишаються прихильниками світу, Вашингтон більше не може сприйматися як «чесного посередника», після провокації мусульман і християн щодо майбутнього святого міста.

Також Аббас додав, що необхідні нові заходи для захисту розділеного міста, про що стверджують, як ізраїльтяни, так і палестинці, і з огляду на те, що США рухаються на користь Ізраїлю, світ повинен визнати легітимність палестинської держави.

Як повідомлялося, раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що американське посольство в Ізраїлі буде переведено в Єрусалим не раніше 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: