У Росії порушили понад 150 кримінальних справ проти України

Читать на русском
Слідчий комітет Російської Федерації завів провадження в більш ніж 150 кримінальних справах, пов'язаних зі злочинами українських військових на Донбасі.

Слідчий комітет РФ розслідує понад 150 кримінальних справ проти України та військовослужбовців ЗСУ, які пов'язані зі збройним конфліктом на Донбасі.

Про це в інтерв'ю «Комсомольской правде» заявила офіційна представниця СК Світлана Петренко, передає «Слово і Діло».

За її словами, «фігурантами» цих справ стали 108 осіб, 54 з них – посадові особи Збройних сил України.

«Альтернативна Україна»: завдання мінімум та план максимум проекту «Малоросія»Політичний експерт розповів, що приховано за заявою ватажка бойовиків про створення «Малоросії» й до яких наслідків це може привести.

«І це не остаточна цифра. Слідчим належить розібрати ще безліч епізодів. Лише за даними ОБСЄ, зафіксовано понад 4 тисячі обстрілів Донбасу українськими силовиками», – заявила Петренко.

Вона додала, що в Слідкомі РФ вже два кабінети забиті матеріалами справ проти України.

Нагадаємо, Слідчий комітет Російської Федерації регулярно порушує кримінальні справи проти українських військовослужбовців, звинувачуючи їх у використанні заборонених методів війни та затриманнях російських «волонтерів» і журналістів.

Так, 12 травня слідком РФ відкрив кримінальне провадження проти бійців ЗСУ та Нацгвардії, звинувативши їх в артилерійських обстрілах об'єктів цивільної інфраструктури в селі Яковлівка Ясіноватовского району, Ясинуватій, Докучаєвську та в Петровському районі Донецька в період з 1 до 5 травня 2017 року.

У Росії порушили чергову кримінальну справу проти наших військовихУ Росії порушили кримінальну справу за фактами викрадення українськими військовими російських волонтерів на Донбасі.

7 квітня Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактами «викрадення» українськими силовиками російських «волонтерів» на Донбасі.

До того ж у Росії, яка активно підтримує бойовиків на Донбасі, продовжують ігнорувати факти порушення режиму припинення вогню й безперервні обстріли житлових кварталів незаконними збройними формуваннями.

Раніше повідомлялося, що українські військові зловили Міноборони РФ на брехні про звільнення полоненого Агеєва.

Нагадаємо, що слідча група щодо MH17 домагатиметься розслідування катастрофи в МКС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: