У Росії заявили про затримання українця з «Правого сектору» під Ростовом

Читать на русском
У Слідчому комітеті РФ заявили, що затримали в Ростовській області українця, причетного до Правого сектору.
Тернівський - другий злівафото: СК РФ

Слідчий комітет Росії заявив, що в Ростовській області РФ затриманий причетний до «Правого сектору» українець Роман Терновський.

За інформацією СКР, Терновського затримали разом із ФСБ РФ, повідомляє «Слово і Діло».

«На території Ростовської області затриманий громадянин України Роман Терновський, причетний до діяльності забороненої рішенням Верховного суду РФ екстремістської організації «Правий сектор», – йдеться в повідомленні.

За даними СКР, Терновський в складі учасників «Правого сектору» брав участь у «пікетах, мітингах та інших суспільно-масових заходах на території України».

«Крім того, використовуючи акаунт у соціальній мережі Facebook, Терновський здійснював пропаганду діяльності організації «Правий сектор» серед користувачів інформаційно-телекомунікаційної мережі Інтернет, у тому числі осіб, які постійно проживають на території Російської Федерації», – заявили в СК РФ.

Ці дії Терновського в Росії розцінюють як «спрямовані проти інтересів Російської Федерації» й кваліфікують їх за ч. 2 ст. 2822 КК РФ, що передбачає кримінальну відповідальність.

У повідомленні СКР відзначено, що «під час обшуку за місцем проживання підозрюваного в Ростові-на-Дону виявлені предмети одягу та інші особисті речі із символікою організації «Правий сектор».

Суд у Росії взяв Терновського під варту за клопотанням слідства.

Нагадаємо, 11 жовтня СК РФ оголосив у міжнародний розшук народного депутата Володимира Парасюка та ще трьох осіб, яких звинувачують у нарузі над прапором РФ і псуванні майна дипустанови.

9 вересня в Генштабі назвали кількість справ, відкритих у Росії проти українських військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: