Скандальний прокурор звільнився з ГПУ і влаштувався працювати в НАЗК

Читать на русском
Скандальновідомий прокурор Олександр Амплєєв звільнився з ГПУ і вже понад півроку працює в НАЗК.

Скандальновідомий прокурор Олександр Амплєєв звільнився з ГПУ і вже понад півроку працює в НАЗК.

Про це повідомили в НАЗК на запит редакції програми «Схеми», журналісти якої проводили розсідування діяльності колишнього прокурора.

Скандальновідомий прокурор Олександр Амплєєв звільнився з ГПУ і вже понад півроку працює в НАЗК.
Будинок Амплєєва під Києвом

У квітні 2017 року Олександра Амплеєва призначили на посаду головного спеціаліста сектора запобігання і виявлення корупції в НАЗК апарату Національного агентства, йдеться у відповіді на запит.

А в липні 2017 року, відповідно до листа відомства, Амплеєва перевели на посаду головного спеціаліста першого відділу Департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя, де він і працює донині.

Боротьба з корупцією: чому в 2018 році Україна може повернутися в минулеЗрив спецоперації НАБУ, конфлікт із СБУ та ГПУ, звільнення Соболєва та документ про звільнення голів НАБУ та САП. Це не весь перелік подій останніх тижнів довкола антикорупційних органів, але діями влади Захід уже незадоволений. Що ж відбувається, оцінили експерти.

Журналісти у розслідуванні показали, як він їздив на роботу на автомобілі Toyota Camry, вранці виїжджаючи з двору котеджу, розташованого в селі під Києвом. При цьому у декларації тоді ще прокурора за останні три роки – суцільні прочерки: ні квартир, ні будинків, ні машин.

Як з’ясували «Схеми», будинком із 2007 року володіє дружина прокурора Амплеєва Тетяна. Її у своїх деклараціях у розділі «родина» прокурор не вказував. Амплеєв заявляє, що певний час був розлучений, а потім вирішив удруге одружитись із матір’ю своїх дітей. У 2015 році, за словами прокурора, він проживав у свого брата й ніяких витрат не ніс.

Машина, на якій їздить Амплеєв, за словами прокурора, належить його бабусі. 92-річна жінка прописана в Жашкові.

Після публікації відео розслідування, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що стосовно прокурора Амплеєва вже розпочалась службова перевірка. За словами Луценка, якщо за її результатами виявиться, що спосіб життя прокурора не відповідає його офіційним статкам, прокурора можуть звільнити. Про результати перевірки генпрокурор так і не повідомляв.

Раніше НАЗК виявило порушення в деклараціях замдиректора НАБУ.

Відзначимо також, НАЗК внесло припис меру Києва Віталію Кличку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: