Які премії та стипендії затвердили депутати

Читать на русском
Верховна Рада присудила премії і стипендії талановитим вченим і педагогам в Україні. Відповідні постанови набрали від 233 до 238 голосів народних депутатів.

Верховна Рада присудила премії та стипендії талановитим вченим і педагогам в Україні.

Відповідні постанови набрали від 233 до 238 голосів народних депутатів, пише «Слово і Діло».

Погоджувальна рада: за що голосуватимуть нардепи в кінці рокуГолови фракцій і груп на погоджувальній раді 18 грудня відзвітували про роботу, а також повідомили, за що будуть боротися в наступаючому році.

Депутати 233 голосами ухвалили постанову №6752 про присудження премії Верховної Ради найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2016 рік. Ідеться про тих, хто працював над 20 науковими роботами в різних сферах. Лауреатів мають нагородити дипломами, нагрудними знаками й грошовою частиною до 31 грудня 2017 року.

Також депутати 237 голосами ухвалили постанову №6753, призначивши 30 іменних стипендій Верховної Ради для найталановитіших молодих учених у 2017 році в розмірі 2 тис. грн на місяць кожна. Документ зобов'язує апарат ВРУ забезпечити виплату стипендій із 1 січня 2017 року.

Народні депутати 238 голосами «за» присудили щорічну премію ВРУ 26 педагогам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів. Апарат ВР має виготовити дипломи лауреатам премії й виплатити її грошову частину.

Нагадаємо, лідерка фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що нардепи мають до кінця року звільнити голову Національного банку України Валерію Гонтареву, яка ще 7 місяців тому написала заяву про відставку й перебуває у відпустці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: