У Кабміні назвали ліміт студентів, які претендують на стипендії

Читать на русском
Починаючи з 2017 року академічні стипендії у вишах України отримуватимуть не більш ніж 45 відсотків студентів – рішення Кабміну.
Фото з відкритих джерел

Кількість студентів, які отримуватимуть академічні стипендії у вищих навчальних закладах Украни, з 2017 року не перевищуватиме 45% для кожного вишу.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України, передає «Слово і Діло».

При цьому кількість тих, хто буде отримувати стипендії, має бути не меншою, ніж 40%. Рішення про те, скількох студентів варто заохотити, буде ухвалюватися спеціальними стипендіальними комісіями відповідно до рейтингу успішності студентів. Згідно з постановою уряду №1050 від 28 грудня 2016 року, до них мають увійти керівник навчального закладу, представники фінансових підрозділів, декани факультетів (директори інститутів, завідувачі відділень), представники органів студентського самоврядування (в тому числі студентських профспілок). При цьому кількість осіб, що представляють органи студентського самоврядування, має становити не менш ніж 50% від усього складу.

Кабмін визначив сім пільгових категорій студентів для виплати соцстипендійКабінет міністрів визначив перелік семи пільгових категорій студентів для виплати соціальних стипендій з початку 2017 року.

Якщо стипендіат має право на отримання кількох стипендій, буде призначатися одна – та, що матиме більший розмір. Крім академічних, студенти можуть розраховувати на соціальні стипендії, а також на надання матеріальної допомоги, заохочення за особливі успіхи в навчанні, участь у спортивній та науковій діяльності. Рішення про їх присудження також має ухвалювати стипендіальна комісія.

При цьому складова успішності студента, який претендує на академічну стипендію, має становити не менш ніж 90% рейтингового бала.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» повідомляло про підвищення академічної стипендії до 1100 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: