Штурм Жовтневого палацу: які висновки можна зробити після взяття центру мистецтв

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог
Тарас Березовецьполіттехнолог

Після нападу на Міжнародний центр мистецтв, він же Жовтневий палац, дії Саакашвілі мають отримати правову кваліфікацію від поліції.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Володимир Цибулько, передає «Слово і Діло».

«Після штурму Жовтневого палацу мають бути складені протоколи й суспільство має почути цю кваліфікацію, інакше бездіяльність правоохоронців призведе до партизанщини», – констатував Цибулько.

«Є підозра, що замість державних органів Саакашвілі «телепортують» на батьківщину якісь народні умільці. Ця махновщина має бути припинена. Люди в цих лавах ще пам'ятають, що в країні війна, або вони перетворюють ленінську тезу про імперіалістичну війну на громадянську на кошти агресора», – додав політолог.

На його думку, в цій ситуації головним залишається одне питання.

«Головне питання: на скільки статей КПК напрацював Саакашвілі з моменту прориву кордону?», – зазначив Цибулько.

Зимовий штурм Жовтневого палацу: черговий провал СаакашвіліНелояльні до влади лідери громадської думки не підтримали дії прихильників Міхеіла Саакашвілі під Жовтневим.

Політтехнолог Тарас Березовець зазначив, що фанатів Міхеіла Саакашвілі не переконала навіть спроба захоплення Жовтневого палацу з дітьми всередині, хоча ситуація могла вийти з-під контролю.

«Все могло б завершитися трагічно. Але прихильників секти свідків Саакашвілі (ССС) такою дрібницею, як життя дітей, що прийшли на різдвяний концерт, не пробити. Головне – боротьба до останнього каменю. Уже немає впевненості, що й депортація допоможе. Як то кажуть, навіть медицина безсила», – підкреслив Березовець.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала парламент засудити дії прихильників Саакашвілі й назвала подію проявом тероризму.

Саакашвілі сказав, що «Рух нових сил» повністю відмежовується від штурму Жовтневого палацу, а більшість людей, причетних до штурму, були в балаклавах.

За інформацією медиків, під час штурму постраждали 10 правоохоронців і близько 20 мітингувальників.

За даними «Слова і Діла», на рахунку Міхеіла Саакашвілі 28 обіцянок. Досьє політика – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: