США профінансують будівництво військових об'єктів у Європі

Читать на русском
Військовий бюджет США, підписаний напередодні Дональдом Трампом, дає можливість керівництву ВВС купувати земельні ділянки і будувати інфраструктуру за межами країни.

Військовий бюджет США, підписаний напередодні Дональдом Трампом, дає можливість керівництву ВВС купувати земельні ділянки і будувати інфраструктуру за межами країни.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на Air Force Times.

Поставки Javelin для України: фактор стримування США та основна проблема КиєваУкраїнська сторона повідомляє про готовність США надати летальну зброю вже не перший місяць. Спецпредставник США підтвердив такі наміри Білого дому. Про схеми поставок і готовність України розповіли експерти.

Так, в 2018 році планується витратити близько 214 млн доларів на будівництво військових об'єктів в Ісландії, Норвегії, а також в більшій частині країн Східної Європи. Фонди, використовувані для фінансування будівництва баз, є частиною бюджету Європейської ініціативи стримування - програми військової допомоги союзникам по НАТО в Європі, прийнятої незабаром після початку агресії РФ на Донбасі.

За словами офіційного представника американського військового командування в Європі майора Хуана Мартінеса, мова йде, в тому числі, про перекидання на військові бази літаків п'ятого покоління F-22 Raptor і F-35 Strike Fighter, які повинні будуть відслідковувати активність російських ВКС на Північному і Балтійському морях.

Крім цього, додав він, планується побудувати нові ангари на авіабазі в ісландському Кефлавіку, де будуть розміщені літаки P-8 Poseidon, які відстежують підводні човни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: