Над Сирією винищувачі США стріляли по російських літаках

Читать на русском
Представник Пентагону Ерік Пахон розповів про небезпечне зближення російських і американських літаків в небі над Сирією.

Представник Пентагону Ерік Пахон розповів про небезпечне зближення російських і американських літаків в небі над Сирією.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА Новини.

Два винищувачі США F-22 відкрили попереджувальний вогонь по двом російським реактивним літакам Су-25 після того, як вони увійшли в зону деокупації на сході Сирії, підконтрольній американським військовим.

Він зазначив, що зближення літаків Росії і США відбувалося в районі сирійського міста Аль-Букемаль і тривало близько 40 хвилин.

«В один момент Су-25 наблизився досить близько до F-22, і він був змушений посилено маневрувати, щоб уникнути зіткнення в повітрі», - зазначив Пахар.

Представник Пентагону заявив, що російські літаки залітають в контрольовану США зону в Сирії шість-вісім разів на день.

В Євросоюзі не вважають, що війна в Сирії завершенаФедеріка Могеріні заявила про те, що Європейський союз не вважає, що військовий конфлікт в Сирії завершено.

Співрозмовник агентства зазначив серйозну заклопотаність коаліції США можливістю збити російський військовий літак, якщо він буде представляти загрозу її повітряним або наземним силам.

Раніше президент Росії Володимир Путін віддав наказ про початок виведення російського військового складу з Сирії в пункти постійної дислокації на території РФ.

А в США розповіли, коли виведуть з Сирії свої війська.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: