Зведення штабу АТО 17 грудня: понад 30 обстрілів, є поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за минулу добу.

Станом на 6:00 17 грудня, російсько-окупаційні війська 31 раз обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті яких четверо українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу штабу АТО.

«Ситуація в районі проведення АТО ускладнилася. Російсько-окупаційні війська збільшили кількість і інтенсивність обстрілів по позиціях ЗСУ з мінометів і танків. Загалом, за минулу добу, російсько-терористичні війська 31 раз обстріляли позиції ЗСУ. У відповідь українські військовослужбовці 22 рази придушували вогневу активність окупантів з зброї не забороненого мінських домовленостей», – йдеться в повідомленні.

На луганському напрямку ворог протягом доби неодноразово вів вогонь із 120-ти і 82-мм мінометів і різного піхотного озброєння по наших оборонних укріпленнях біля Луганського, Троїцького, Новоалександровки, Кримського та Трьохізбенки. Поблизу цих населених пунктів розірвалося більше 110 мін різних калібрів. Поблизу Майського і Новолуганського, у другій половині дня, бойовики також порушували перемир'я з гранатометів і кулеметів.

На донецькому напрямку противник протягом доби активно обстрілював з забороненого мінського угодами арсеналу озброєння підступи до Гнутового. Зокрема, окупанти вели вогонь з мінометів різних калібрів, а ввечері – стріляли з танка. В районі Авдіївки і Верхньоторецького теж було неспокійно. Тут загарбники, крім мінометів, періодично застосовували проти українських захисників і піхотне озброєння. На інших ділянках бойовики з гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали підступи до Кам'янки, Старогнатівки і Гранітного.

Нагадаємо, 16 грудня бойовики відкривали вогонь по Троїцькому і Кримському.

Раніше на Донбасі бойовики зірвали ремонт пошкодженої ЛЕП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: