Захарченко зажадав узгодження з бойовиками миротворчої місії на Донбасі

Читать на русском
Ватажок ОРДО Олександр Захарченко заявив, що миротворча місія ООН повинна буде погоджувати свої пересування з представниками бойовиків.

Ватажок ОРДО Олександр Захарченко заявив, що миротворча місія ООН повинна буде погоджувати свої пересування з представниками бойовиків.

Про це він заявив в коментарі журналістам, пишуть «Новости Донбасса», передає Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 16 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 16 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Говорячи про впровадження охорони для ОБСЄ, Захарченко заявив: «Заборонити або дозволити проїзд по тим чи іншим маршрутами - це в наших силах».

«Ніхто в світі не має права нав'язувати, де буде стояти і перебувати ця охоронна місія. Це все буде погоджено з керівництвом республіки («ДНР») і з нашими правоохоронними органами, з військовими. Тому у тих, у кого виникає ілюзія, що якась охоронна місія сюди зайшла і буде робити, що захоче - це просто ілюзія», - сказав Захарченко.

Він зазначив, що якщо ОРДО дозволить охороняти місію ОБСЄ - «значить, дозволить перебувати збройним людям» на території ОРДО, повідомляється на сайті Захарченко.

«ОБСЄ вільно пересувається по всій територіїб«ДНР». Але це не означає, що ОБСЄ може встановлювати свої КПП на кордоні з Росією», - додав ватажок бойовиків.

Зміна ватажків «ДНР» та «ЛНР»: чому в Кремлі задумали прибрати Захарченка й ПлотницькогоЗМІ вже не вперше повідомляють про те, що Кремль розглядає варіанти заміни ватажків ДНР та ЛНР Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького. Із чим це пов'язано, розбиралися експерти.

Захарченко відмітив також, що вимагає включити представників ОРДО в переговорний процес про миротворцям на Донбасі.

«Ми в цих переговорах участі не беремо, але заборонити перебувати тут певним силам ми можемо», - зазначив він.

«Процеси в Мінську недієздатні, в тому числі і обмін полоненими. 11 грудня була відеоконференція гуманітарної підгрупи Контактної групи (ТКГ в Мінську - ред.) і Київ зірвав переговори. Ніяких проривних дій за цей рік не було», - заявив ватажок бойовиків.

Раніше ватажок «ЛНР» заявив, що тісно спрацювався з Сурковим.

Нагадаємо також, що луганські бойовики заявили про спробу замаху на Захарченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: