Справа судді ВАСУ: суд заарештував велику суму Голяшкіна

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро домоглися арешту грошей, знайдених під час обшуків у квартирі та кабінеті судді ВАСУ.

Галицький районний суд міста Львова заарештував майже 100 тисяч доларів, понад 5 тисяч євро та 430 фунтів стерлінгів, які були вилучені детективами Національного антикорупційного бюро під час обшуків у кабінеті та квартирі судді Вищого адміністративного суду Олега Голяшкіна в справі про декларування недостовірної інформації.

Таке рішення 19 серпня ухвалила суддя Наталія Зубачик, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні детективів Бюро йшлося про те, що під час обшуків у кабінеті Голяшкіна була виявлена тисяча доларів, про яку суддя не знав. За словами Голяшкіна, гроші йому не належать. Також НАБУ провело обшуки в двох квартирах матері судді, які, за інформацією детективів, об'єднані між собою. В результаті були вилучені наступні суми: 99 659 доларів, 5225 євро та 430 фунтів стерлінгів.

«не зміг підтвердити та пояснити законність набуття частини грошових коштів, окрім задекларованих, інших ще понад 37 тисяч доларів. Стверджує, що вказані грошові кошти належать особі №4 (мати судді Віра Голяшкіна). Вони мають значення для кримінального провадження, можуть бути використані як доказ, зокрема частина з них відповідає коштам, вказаних у його декларації», – йдеться в клопотанні.

Вислухавши доводи детектива, суддя задовольнила прохання правоохоронців і заарештувала вилучені гроші.

За інформацією Bihus.info, мати судді ВАСУ в 2013-2014 роках купила в одному будинку дві квартири в Печерському районі на вулиці Лаврській, після чого між ними був пробитий прохід. В електронній декларації за 2015 рік Голяшкін не вказав інформацію про те, що він користується хоча б однією з квартир своєї матері, в 2016-му – з'явилася інформація про користування однією квартирою площею 70,9 квадратних метра.

Нагадаємо, в НАБУ повідомили, що обшуки в кабінеті судді ВАСУ Голяшкіна відбувалися в рамках досудового розслідування за фактами незаконного збагачення.

Раніше суд заарештував гроші, документи та речі голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: