Суд зняв арешт із грошей, вилучених під час обшуку НАБУ в судді ВАСУ

Читать на русском
Один із районних судів Львова задовольнив клопотання захисту судді ВАСУ Олега Голяшкіна про зняття арешту з вилучених коштів.

Із грошей, вилучених під час обшуку Національного антикорупційного бюро в офісі й за місцем проживання судді Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна, зняли арешт.

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Львова кілька тижнів тому, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Голяшкіна на судовому засіданні стверджував, що з моменту вилучення грошових коштів жодні процесуальні дії слідчими не проводилися, як і належним чином не встановлене походження коштів. Крім того, санкція статті не передбачає конфіскації майна, а сам суддя ВАСУ в цьому кримінальному провадженні не є ані підозрюваним, ані обвинуваченим.

Своєю чергою, слідчий суддя зазначив, що органом досудового розслідування не представлені докази того, що зазначені речі, які були вилучені, можуть містити на собі сліди злочину, а також того, що арештоване майно використовувалося для проведення слідчих дій.

Суд задовольнив клопотання адвоката Голяшкіна. Таким чином, арешт знятий із 99 659 доларів, 5225 євро та 430 фунтів стерлінгів, раніше заарештованих судом.

Нагадаємо, адвокат Голяшкіна домігся відводу слідчого судді у справі НАБУ.

Раніше суд заарештував велику суму судді ВАСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: