МЗС спростувало таємні переговори про долю Саакашвілі

Читать на русском
МЗС України не бере участь у переговорах про можливу екстрадицію екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

МЗС України не бере участь у переговорах про можливу екстрадицію екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Про це 15 грудня на брифінгу в Києві повідомив заступник голови МЗС України Василь Боднар, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Саакашвілі vs. Порошенко: чому політика відпустили та якої помилки припустилась АПМіхеіла Саакашвілі відпустили на волю без обрання запобіжного заходу. Чи було це проявом слабкості влади та чого чекати від колишнього президента Грузії, міркували разом з експертами.

«МЗС не веде (переговори – ред.) точно. Грузія в моїй компетенції, але жодних контактів по лінії МЗС не було. Запити такого роду проходять по лінії Міністерства юстиції на Генеральну прокуратуру. МЗС не присутнє в цьому процесі», – зазначив Боднар.

Раніше грузинські ЗМІ повідомили, що в Білорусі між українськими та грузинськими чиновниками проводяться таємні переговори про екстрадицію Міхеіла Саакашвілі. Зазначалося, що з боку Грузії на переговорах присутній голова Служби державної безпеки Вахтанг Гомелаурі. Другу сторону представляють урядові чиновники з України.

Нагадаємо, 11 грудня Печерський районний суд Києва відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу для Міхеіла Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту. Пізніше ГПУ викликала його на допит 18 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: