Саакашвілі vs. Порошенко: чому політика відпустили та якої помилки припустилась АП

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

Ми пам’ятаємо суди над Тимошенко в 2010 році. Тоді чомусь і суддя Кірєєв ухвалював рішення такі, які були потрібні владі, і протестувальників блокували. Тому зараз також немає особливих передумов для того, щоб судді раптом взяли та збунтувалися проти влади.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політтехнолог Петро Охотін, оцінюючи ситуацію зі звільненням Міхеіла Саакашвілі та подальший розвиток подій.

«Можливо, якщо розглядати те, що громадянство Саакашвілі забрав Порошенко, то вчорашній суд міг бути також ручним та спрямованим на виправлення цієї помилки. Справа Саакашвілі почала бути досить опозиційною до президента, зокрема в сенсі переслідування за політичними мотивами, що в поточній ситуації є дуже шкідливим для Порошенка», – зазначив експерт.

Політтехнолог додав, що в риториці Саакашвілі конструктивної критики президента немає.

Від любові до ненависті: друзі та вороги СаакашвіліВ Україні Саакашвілі має не лише власну політичну партію, але й потужну підтримку низки популярних політиків. «Слово і Діло» вирішило розібратися, хто підтримує Саакашвілі в Грузії та Україні і хто є його опонентом.

«Є гучні слова «барига» та «імпічмент». Тому, на відміну від, наприклад, тієї ж Тимошенко, Саакашвілі більше говорить про офшорний бізнес, хоча, можливо, саме ця риторика буде присутньою наступного тижня, зважаючи на те, що Тимошенко намагалася взяти Саакашвілі на поруки», – припустив Охотін.

Суд над Саакашвілі засвідчив, що навіть опозиційні сили з дуже різними поглядами на соціальну структуру суспільства, шлях України здатні об’єднатися, уточнив експерт.

«АП припускається величезної помилки, коли дозволяє різним опозиційним силам об’єднуватися навколо Саакашвілі», – резюмував Петро Охотін.

Відзначимо, ГПУ збирається оскаржувати рішення суду.

Хто належить до числа соратників та опонентів екс-губернатора Одеської області, дивіться в матеріалі «Від любові до ненависті. Друзі та вороги Саакашвілі».

Повний перелік обіцянок Михеіла Саакашвілі – в його досьє за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: