Виправдати: прокуратура закрила справи проти шести нардепів

Читать на русском
Генеральна прокуратура за результатами податкового аудиту не встановила фактів умисного ухилення від сплати податків шістьма народними депутатами.

Генеральна прокуратура за результатами податкового аудиту не встановила фактів умисного ухилення від сплати податків народними депутатами Володимиром Бандуровим (група «Воля народу»), Станіславом Березкіним (група «Відродження»), Андрієм Журжієм (фракція «Самопомочі»), Олегом Ляшком (фракція Радикальної партії), Олександром Урбанським (фракція «Блоку Петра Порошенка») і Віталієм Хомутинніком (група «Відродження»).

Про це повідомляється на офіційному сайті Генпрокуратури, пише «Слово і Діло».

Нардеп викрив Ляшка на брехніГолова Радикальної партії Олег Ляшко збрехав, що вигравав у лотерею. Про це стверджує депутат Сергій Каплін на своїй сторінці в Facebook, виклавши відповідь Національної лотереї.

«З огляду на те, що за результатами податкового аудиту не встановлені факти умисного ухилення від сплати податків у діях народних депутатів України Володимира Бандурова, Станіслава Березкіна, Андрія Журжія, Олега Ляшка, Олександра Урбанського та Віталія Хомутинніка, кримінальні провадження щодо цих осіб закриті», – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури протягом другого півріччя 2017 року здійснював досудове розслідування в рамках кримінальних проваджень за фактами можливого ухилення від сплати податків народними депутатами, міністрами та іншими особами, які, відповідно до закону про запобігання корупції, зобов'язані подавати декларацію про доходи.

«В ході неупередженого досудового розслідування з метою встановлення об'єктивних фактів за ініціативою прокуратури проведені позапланові податкові перевірки низки народних депутатів України», – додали у відомстві.

Нагадаємо, голова парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко задекларував 571 тисячу гривень виграшу в Українській національній лотереї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: