Українські військові взяли на озброєння новий безпілотник

Читать на русском
Глава Міністерства оборони України Степан Полторак підписав наказ про прийняття на озброєння Збройних Сил України БПАК Fly Eye.

Глава Міністерства оборони України Степан Полторак підписав наказ про прийняття на озброєння Збройних Сил України БПАК Fly Eye.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляють Сухопутні війська ЗСУ на своїй сторінці в Facebook.

Авіапригода в Канаді: дрон протаранив пасажирський літакУ канадському місті Квебек безпілотний літальний апарат зіткнувся з пасажирським літаком компанії Skyjet airlines.

Як відзначили в ЗСУ, Fly Eye став першим безпілотним авіаційним комплексом, який «удостоївся такої честі» за час незалежності нашої держави.

«Перед цим Fly Eye ретельно перевіряли на відповідність заявленим характеристикам при визначальних відомчих випробувань», - відзначили в повідомленні.

БПЛА Fly Eye має довжину 1,9 м, його злітна вага становить 11 кг, тоді як на корисне навантаження припадає 4 кг. Силова установка дозволяє апарату розвивати швидкість до 160 км / ч. І підніматися на висоту до 4 км. Тривалість польоту в залежності від різних факторів - в межах двох-трьох годин.

Засоби зв'язку дозволяють управляти пристроєм на відстані до 50 км з передачею розвідувальної інформації в режимі реального часу. Цифрові канали передачі даних дозволяють не тільки ідентифікувати тип військової техніки, а й визначити її модифікацію.

Однією з переваг є те, що блок спостереження БПЛА оснащений денний камерою і тепловізором. Це дає йому можливість працювати вдень, в умовах обмеженої видимості, наприклад, задимленій місцевості, і вночі.

Крім того, завдяки наявності тепловізора зручно проводити коригування артилерійського вогню, тому що чітко видно місця розриву боєприпасів.

Як повідомлялося, співробітники Держприкордонслужби відділу «Краковець» затримали двох контрабандистів, які спробували за допомогою квадрокоптера переправити сигарети через польський кордон.

Раніше поліція Нідерландів закрила програму по використанню орланів для «полювання» на нелегально запущені дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: