Орли та щури: поліція Нідерландів відзвітувала про роботу «патрульних»

Читать на русском
Поліція Нідерландів закрила програму з використання орланів для полювання на нелегально запущені дрони. За рік роботи не виправдала себе й програма щодо щурів.

Поліція Нідерландів закрила програму з використання орланів для «полювання» на нелегально запущені дрони.

Про це повідомляє видання NOS, пише «Слово і Діло».

За словами поліцейських, попит на птахів невеликий, а їх підготовка виявилася «дорожчою та складнішою, ніж очікувалося».

За рік від початку програми орлів жодного разу не використали. Вони з'являлися на офіційних заходах і демонстраціях, але не виконували завдання на практиці. В поліції не впевнені, що птахів вийшло б контролювати в реальних умовах. Натренованих птахів відправлять «у відставку», вони отримають нове житло.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко запевнив, що незабаром вулиці столиці поліція патрулюватиме на велосипедахСказано 28 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Також поліція країни закрила програму за участю щурів. Гризунів хотіли використовувати для пошуку незаконної піротехніки, підроблених сигарет та людських останків. За словами поліцейських, тварин було неможливо змусити працювати.

Нагадаємо, Нідерланди є першою країною в світі, що вирішила підготуватися до можливих терактів та аварій за участю дронів.

Раніше уряд Нідерландів оприлюднив намір перевести весь автотранспорт на двигуни з нульовим рівнем викидів, а для цього планують заборонити продаж бензинових і дизельних авто.

Тим часом у Києві поліція пересіла на велосипеди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: