Столтенберг відповів Порошенку на заяву про референдум щодо НАТО

Читать на русском
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що питання щодо референдуму може вирішити лише Україна, а військовий блок поважає й визнає право на його проведення.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що питання щодо референдуму може вирішити лише Україна, а військовий блок поважає й визнає право на його проведення.

Про це він заявив у Брюсселі, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на референдуміСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Це Україні вирішувати, чи хоче вона знову стати країною, яка прагне до НАТО, чи подати заявку на членство в НАТО. І, звичайно, це Україна має вирішувати, чи потрібно це робити через референдум», – сказав він.

Столтенберг підкреслив, що рішення щодо розширення Альянсу залежить від усіх 29 союзників НАТО, а не лише від тих країн, які хочуть долучитися до організації. Він також повідомив, що НАТО продовжить підтримувати Україну в питаннях реформування оборонного сектора.

У НАТО незадоволені виконанням програми Альянсу УкраїноюЗа словами представника України в НАТО, затримка спричинена тим, що в річній національній програмі прописані занадто амбітні завдання.

Нагадаємо, 1 грудня президент України Петро Порошенко заявив, що в майбутньому будуть проведені референдуми щодо вступу до НАТО та ЄС.

Нагадаємо, вступ до Північноатлантичного альянсу, згідно з проведеними опитуваннями, підтримують 62% українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: