В Естонії стартували кібернавчання НАТО

Читать на русском
Великі кібернавчаня Північноатлантичного Альянсу Cyber ​​Coalition 29 листопада почалися в естонському місті Тарту.

Великі кібернавчаня Північноатлантичного Альянсу Cyber ​​Coalition 29 листопада почалися в естонському місті Тарту.

Про це повідомили в представництві Сил оборони цієї країни, передає Baltic Times, пише «Слово і Діло».

«Навчання спрямовані на перевірку здатності країн - членів НАТО і країн-партнерів протистояти кібератакам, а також на відпрацювання співробітництва експертів кібербезпеки на внутрішньодержавному і міжнародному рівні», - зазначено в повідомленні.

У маневрах беруть участь понад 700 фахівців з інформаційних технологій, а також різних чиновників з 25 країн-членів НАТО і чотирьох країн-партнерів, включаючи Фінляндію, Швецію, Швейцарію та Ірландію. Із них близько 100 чоловік беруть участь в маневрах в Тарту, а решта 600 - знаходяться на своїх робочих місцях у різних країнах світу.

НАТО близько: як Росія пережила національну ганьбу в УкраїніГромадяни Російської Федерації та наближені до Володимира Путіна надзвичайно нервово відреагували на київський парад за участю військ НАТО.

За словами керівника навчань підполковника Сил оборони Естонії Андреса Куусі, учасникам маневрів доведеться зіткнутися з різними проблемами, що виникли в комп'ютерних і стільникових мережах, а також промислових системах і системах військового управління, причому вирішувати їх доведеться в умовах наявних правових обмежень.

Навчання НАТО Cyber ​​Coalition проводяться з 2008 року. В Естонії вони організовані вже в п'ятий раз.

Відзначимо також, що в кінці вересня в Естонії стартували спільні з НАТО військові навчання.

Раніше 12 країн створили центр з протидії гібридним загрозам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: