Трамп і НАТО: в США відмовляються захищати деякі країни

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що країни, які входять в НАТО всі повинні робити свої внески в бюджет Альянсу.

Президент США Дональд Трамп заявив, що не збирається захищати країни НАТО, які «не платять» за свою присутність в альянсі НАТО

Про це американський лідер заявив, виступаючи перед своїми прихильниками у Флориді, передає «Слово і Діло».

За словами Трампа, він прямо вказав партнерам по НАТО, що за членство в альянсі необхідно платити, і тим, хто цього не робить, в організації не місце.

«Наприклад, у нас є країна, яка не платить, потім ця країна починає загравати з ким би то не було - з Росією? Країна не платить, стає агресивною, і ми опиняємося в Третій світовій війні за якусь країну, яка навіть не платить», - розповів Трамп.

Трамп має намір переглянути фінансування ООННа думку Трампа, ефективність ООН досить низька, тоді як організація володіє величезним потенціалом.

Крім того, окремо президент згадав свою розмову з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

«Я їй кажу: «Дайте нам трохи». Вона каже: «Дональд, німецькому народу це не сподобається». А я кажу: «Знаєш, що? Американському народу це не подобається», - розповів Трамп, уточнивши, що зараз Німеччину захищають 40 тисяч американських солдатів.

Як відомо, президент США неодноразово критикував НАТО. Нагадаємо, ще до обрання він заявляв, що НАТО дорого обходиться США і альянс неефективний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: