В НБУ стурбовані термінами нового кредиту від МВФ

Читать на русском
У Нацбанку повідомили, що ризики відтермінування наступного траншу МВФ для України дещо посилилися.

У Нацбанку повідомили, що ризики відтермінування наступного траншу МВФ для України дещо посилилися.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні прес-служби НБУ.

«Посилилися ризики відтермінування наступного кредитного траншу за програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом», — йдеться у повідомленні регулятора.

Нагадаємо, у жовтні Національний банк України прогнозував, що надходження чергового траншу від Міжнародного валютного фонду у першому кварталі 2018 року.

Дефолт і відмова в транші МВФ: в чому криється реальний ризик для УкраїниНБУ не чекає кредиту МВФ у 2017 році, але в Мінфіні все ще називають умови для його отримання – антикорупційний суд і приватизація. Тим часом дедалі частіше серед наслідків відмови МВФ звучить ризик дефолту. У ситуації розбирались експерти.

Як повідомляв міністр фінансів Олександр Данилюк, Україна сподівається на початку наступного року отримати наступний транш в рамках програми Міжнародного валютного фонду на 17,5 мільярда доларів і має намір в 2018 році вийти на боргові ринки з євробондами на суму 2 мільярди доларів.

Відомо, що Україна 1 грудня, перерахувала Міжнародному валютному фонду останній платіж в 2017 році в розмірі 114,3 млн спеціальних прав запозичення ($169 млн.), проте кредитори поки не поспішають приймати рішення на рахунок надання наступного траншу, згідно з програмою.

Детальніше про співпрацю України і МВФ - в матеріалі «Співпраця з МВФ. Як Фонд урізає підтримку України».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: