Відставка Соболєва: з чим пов'язана та чи міг нардеп уникнути звільнення

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Рішення Верховної Ради зняти голову антикорупційного комітету викликане об'єктивними обставинами.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Чи можна було цього звільнення уникнути? Так, але для цього сам Соболєв мав уникнути конфлікту інтересів», – зазначив експерт.

«Голова антикорупційного комітету, як дружина Цезаря, має бути поза підозрою. На жаль, гра в інтересах Ігоря Коломойського щодо Кривого Рогу, незаконне блокування Донбасу й підтримка Саакашвілі позбавили Соболєва права представляти такий впливовий та авторитетний комітет», – пояснив він.

Політтехнолог додав, що керівник не може дозволяти собі конфліктувати практично з усіма членами комітету й використовувати свою посаду в інтересах особистого піару. На його думку, в ситуації із Соболєвим за фактом сталося саме так.

«До того ж мав місце саботаж роботи цілого комітету та відвертий популізм», – уточнив Березовець.

За його словами, в комітеті достатньо інших авторитетних депутатів, яким під силу повернути антикорупційному комітету його колишній авторитет.

«Негативної реакції західних партнерів не буде в разі обрання чесного й некорумпованого голови комітету», – резюмував Тарас Березовець.

Відзначимо, раніше Єгор Соболєв сам повідомляв про те, що планується його відставка, а заміну йому знайшли серед народних обранців у Радикальній партії.

За даними «Слова і Діла», в досьє народного депутата Єгора соболєва 82 обіцянки. Загальний рівень його відповідальності становить 52%. Повний список обіцянок – за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: