Канада «дала добро» на постачання в Україну зброї

Читать на русском
Канада включила Україну до переліку країн, до яких офіційно дозволений експорт зброї. Про це йдеться в рішенні, оприлюдненому в офіційному журналі уряду Канади.

Канада включила Україну до переліку країн, до яких офіційно дозволений експорт зброї.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в рішенні, оприлюдненому в офіційному журналі уряду Канади Canada Gazette.

«Автоматичний контрольний список країн щодо вогнепальної зброї доповнений Україною», – йдеться в повідомленні.

Зарплата чи зброя: в парламенті розповіли про нелегкий вибір для арміїЗапропоноване в Бюджеті-2018 фінансування ЗСУ не дозволяє купувати нову зброю Бюджет українських Збройних сил дозволяє вирішувати лише тактичні питання розвитку армії, а не їхньої модернізації.

Згідно з інформацією журналу уряду, нормативна поправка, до якої належить ця заява, спрямована на те, щоб додати Україну до списку країн, включених до Автоматичного контрольного списку країн щодо вогнепальної зброї (Automatic Firearms Country Control List – AFCCL).

Так, AFCCL визначає країни, до яких Канада дозволяє своїм внутрішнім виробникам постачати зброю. Зараз до нього включені 39 країн, серед яких Росія, Саудівська Аравія та Колумбія. Рішення набуває чинності після опублікування.

Після цього рішення представники канадської оборонної індустрії отримали юридичне право подавати до Міністерства закордонних справ запити на експорт спеціального обладнання в Україну. Заявки на отримання таких дозволів на експорт розглядатимуться в кожному конкретному випадку для забезпечення відповідності таких рішень зовнішній політиці Канади.

Як повідомлялося, раніше комітет парламенту Канади з питань оборони рекомендує надати Україні летальну зброю, щоб підвищити можливості української армії в протистоянні з агресією Росії.

Крім того, 12 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет, який передбачає 350 мільйонів доларів допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: