Чалий розповів, коли Україна отримає американську зброю

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп схвалить виділення Україні з оборонного бюджету США 350 мільйонів доларів на оборонну зброю до кінця 2017 року.

Президент США Дональд Трамп схвалить виділення Україні з оборонного бюджету США 350 мільйонів доларів на оборонну зброю до кінця 2017 року.

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий, передає «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

«50 мільйонів доларів на летальну зброю в законі є з 350 мільйонів, які надаються на оборонну зброю та устаткування, й підпису президента Трампа ми очікуємо – я думаю, це буде вже цього року», – сказав Чалий.

При цьому він підтвердив, що Україна вже отримує американську летальну зброю за комерційним контрактом.

«Я лише можу сказати, що контракти, які є, – це не єдиний контракт щодо гранатометів, вони всі перебувають в рамках міжнародного законодавства. Можу сказати, що це не обмежується так званим тактичним озброєнням, летальним озброєнням у тому числі. Америка надає навіть летальну зброю, але ця зброя тактична. Ми говоримо зараз про оперативно-тактичну зброю, яка вже є наступним етапом поглиблення взаємодії й, очевидно, потужним сигналом Росії», – сказав посол.

Летальна зброя від США: чи зважиться адміністрація Трампа на озброєння УкраїниПитання надання Україні летальної зброї вже давно на порядку денному, але жодних зрушень не відбувається. З приходом Трампа проблема озброєння актуалізувалася, але чи не марними є очікування цього разу?

Чалий зазначив, що надання більш потужної летальної зброї залежить від рішення Трампа. Він висловив сподівання, що США погодяться з аргументами України про те, що надання такої зброї є дуже важливим саме зараз, ще до виборів президента Росії, призначених на 18 березня 2018 року, як додатковий тиск на президента Росії Володимира Путіна.

Раніше радник президента США Герберт Макмастер розповів про постачання нелетальної зброї Україні та позиції США щодо РФ.

Нагадаємо, уряд Литовської Республіки 29 листопада ухвалив рішення про передачу Міністерству оборони України озброєння та боєприпасів майже на 2 млн євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: