У штабі розповіли про ситуацію на Донбасі

Читать на русском
З півночі до 18:00 13 грудня незаконні збройні формування в зоні проведення АТО зробили 19 прицільних обстрілів українських позицій.

З півночі до 18:00 13 грудня незаконні збройні формування в зоні проведення АТО зробили 19 прицільних обстрілів українських позицій.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Припинення гуманітарної допомоги: в чому причини кризи та чи впорається Донбас без підтримки ООНООН припиняє гуманітарну та продовольчу допомогу мирним жителям на Донбасі через проблеми фінансування в Організації. Чи впорається Україна без підтримки ООН, розбирались експерти.

«У більш ніж половині випадків українські бійці давали агресору адекватну відповідь», - заявляють в штабі.

Відзначається, що на луганському напрямку 13 грудня було найгарячіше.

«Ще в середині ночі бойовики з 120-ти і 82-мм мінометів вели вогонь по нашим оборонним укріпленням біля Попасної, Кряківки, Новоалександрівки і Луганського. На деяких ділянках лінії зіткнення ворожі обстріли тривали близько двох годин. На світанку в районі Попасної і Луганського противник продовжив мінометні провокації. У цей же період часу загарбники здійснили обстріл із артилерійських систем калібру 152 підступів до Врубівки, випустивши всього близько десяти снарядів», - йдеться в повідомленні.

Карта АТО: ситуація на сході України на 13 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 13 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів

На інших ділянках бойовики з гранатометів і стрілецької зброї порушували перемир'я біля Золотого, Лозового і Кримського.

На донецькому напрямку бойовики також застосовували заборонені міномети поблизу Водяного і Мар'їнки.

Крім того, на Приазов'ї, неподалік Павлопіля і Старогнатівки, терористи активно обстрілювали українських захисників ыз легкого піхотного озброєння.

Раніше повідомлялося, що на Донбасі місцевий житель стріляв в мера.

Нагадаємо також, спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад тисячу вибухів на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: