Не президентом. Саакашвілі розповів про політичні амбіції

Читать на русском
Лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі заявив про відсутність президентських амбіцій в Україні, але водночас він готовий очолити Кабмін.

Лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі заявив про відсутність президентських амбіцій в Україні, але водночас він готовий очолити Кабмін.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Zik, передає «Слово і Діло».

Саакашвілі на волі: протестний потенціал, загроза для влади та позиція СШАМарш за імпічмент президента в столиці пройшов удруге, а сам організатор протестів уже на волі. Захід при цьому робить стримані заяви. Оцінку ситуації дали експерти.

«Я готовий узяти відповідальність у нормальному уряді України однозначно. Я ніколи не балотуватимуся під жодним соусом у президенти України», - сказав Саакашвілі.

На його думку, главою України має бути лише українець, який народився і виріс в Україні.

«Я прожив понад 13 років в Україні, але українці зі стажем мають бути президентами, а в уряді можуть працювати різні люди залежно від потреб України», - пояснив він.

За словами лідера «Руху нових сил», він отримував раніше від президента Петра Порошенка пропозиції очолити український уряд, але відмовив йому.

«Він увесь час натякав, мабуть, Яценюку, що я наступний прем'єр-міністр, але коли я дізнався, що він натякав, я сказав: «Петре Олексійовичу, невже ви це говорите?". Він говорить: «Чом би й ні?». Я сказав: «Ні!», - розповів Саакашвілі.

Крім того, Саакашвілі підтвердив, що 18 грудня піде на допит до Генпрокуратури.

Як відомо, 11 грудня у Печерському райсуді розглядали обрання запобіжного заходу затриманому лідерові «Руху нових сил» Міхеілу Саакашвілі.

Прокуратура просила суд обрати запобіжний захід затриманому Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Прокурор заявляв, що є ризик, що лідера «Руху нових сил» можуть ліквідувати спецслужби РФ з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Водночас суд відпустив Саакашвілі на час розслідування.

Генеральна прокуратура викликає Міхеіла Саакашвілі 18 грудня на допит у якості підозрюваного в кримінальному провадженні за ознаками скоєння низки кримінальних злочинів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: