Бюджет-2018: Яценко передумав і не став боротися за збільшення витрат на медицину

Читать на русском
Нардеп від Відродження Антон Яценко провалив обіцянку про те, що не підтримає бюджет-2018, якщо в законопроекті не будуть враховані всі вимоги щодо медицини.

Нардеп від «Відродження» Антон Яценко провалив обіцянку про те, що не підтримає бюджет-2018, якщо в законопроекті не будуть враховані всі вимоги щодо медицини.

Відповідну заяву народний обранець зробив 14 листопада 2017 року з трибуни парламенту, повідомляє «Слово і Діло».

«Наша депутатська група «Партія «Відродження» не готова підтримувати бюджет в цілому, якщо не будуть враховані всі потреби щодо медицини. Ми просимо збільшити субвенцію на загальний обсяг модернізації та оновлення матеріально-технічної бази Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова на 200 мільйонів гривень. Ми просимо збільшити до 700 мільйонів гривень все ж витрати бюджету на лікування українських громадян за кордоном. Також ми просимо збільшити на 100 мільйонів гривень витрати держави для забезпечення фінансування Київського центру трансплантації кісткового мозку. І на 1,5 мільярда гривень збільшити витрати на лікування дитячої онкології. Ми вважаємо, що в нормальній країні стан здоров'я дітей має бути на першому місці. І наша депутатська група буде це відстоювати до другого читання», – підкреслив Яценко.

Нардеп також додав, що депутатська група «Партія «Відродження» підтримала проект бюджету на 2018 рік у першому читанні, щоб зрушити процес розгляду головного кошторису країни з мертвої точки.

У результаті Яценко, як і все «Відродження», підтримав 7 грудня проект держбюджету на 2018 рік, хоча попередні вимоги нардепа, що стосуються обсягу модернізації та оновлення матеріально-технічної бази Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова, так і не були задоволені. Зокрема, Яценко говорив про 200 млн, однак фінансування передбачене лише в розмірі 26 млн грн. А щодо витрат бюджету на лікування українських громадян за кордоном, то тут виділено лише 390 млн грн.

Відповідно, Яценко, проголосувавши за бюджет, провалив свою обіцянку.

Загалом Антон Яценко дав 56 обіцянок, 10 з яких виконав, а 7 – провалив. Рівень його відповідальності – 18%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: