Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"

Яценко заявив, що «Відродження» не буде підтримувати Бюджет-2018 в цілому, якщо не будуть враховані всі потреби по медицині

14 листопада 2017 року народний депутат групи "Партія "Відродження" Антон Яценко заявив, що "Відродження" не буде підтримувати Бюджет-2018 в цілому, якщо не будуть враховані всі потреби по медицині. "Наша депутатська група "Партія "Відродження" не готова підтримувати Бюджет в цілому, якщо не будуть враховані всі потреби по медицині. Ми просимо збільшити субвенцію на загальний обсяг модернізації та оновлення матеріально-технічної бази Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова на 200 мільйонів гривень. Ми просимо збільшити до 700 мільйонів гривень все ж таки витрати Бюджету на лікування українських громадян закордоном. Також ми просимо збільшити на 100 млн грн. витрати держави для забезпечення фінансування Київського центру трансплантації кісткового мозку. Та на 1,5 мільярди гривень – збільшити витрати на лікування дитячої онкології. Ми вважаємо, що в нормальній країни стан здоров’я дітей має бути на першому місці. І наша депутатська група буде це відстоювати до другого читання", – підкреслив Антон Яценко. Яценко додав, що Депутатська група «Партія «Відродження» підтримала Проект Бюджету на 2018 рік у першому читанні, аби зрушити процес розгляду головного кошторису країни з мертвої точки.
Не виконано
Сказано 14 листопада 2017 р.

Джерело

  • http://vidrodzhennya.org.ua/news/vidrodzhennya-ne-bude-pidtrymuvaty-byudzhet-2018-v-tsilomu-yakshho-ne-budut-vrahovani-vsi-potreby-po-medytsyni-yatsenko/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16099
  • http://vidrodzhennya.org.ua/news/u-vidrodzhenni-poyasnyly-chomu-progolosuvaly-za-byudzhet-na-2018-rik/

Результат

7 грудня 2017 року Верховна рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №7000 "Про державний бюджет на 2018 рік".

За відповідне рішення проголосували 273 народних депутати.

Яценко підтримав проект бюджету на 2018 рік. Група «Відродження» повним складом підтримала ухвалення бюджету.

Попередні вимоги, озвучені нардепом Яценком, які стосувалися обсягу модернізації та оновлення матеріально-технічної бази Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова - не були задоволені. Зокрема, Яценко говорив про 200 млн, однак фінансування передбачено лише у розмірі 26 млн грн. А що стосується витрат Бюджету на лікування українських громадян закордоном - тут виділено майже 390 млн грн, і вони ніяк не збільшилися на 700 запитуваних "Відродженням" млн.

Таким чином, проголосувавши за бюджет на 2018 рік, Антон Яценко провалив свою обіцянку.