Обіцяного три роки чекають: депутат Яценко другий рік не може добудувати притулок в Умані

Читать на русском
Народний депутат Антон Яценко оголосив про намір будувати притулок для тварин в Умані. Облрада виділила бюджетні гроші на будівництво, але нардеп не зміг дотримати слова.

Народний депутат Антон Яценко, член групи «Відродження», не закінчив будувати притулок для тварин в Умані.

Відповідну обіцянку «Слово і Діло» зафіксувало в березні. Минув рік, але притулок так і не з'явився. Періодично нардеп, користуючись соціальними мережами, згадує про благі наміри і знову обіцяє: притулок таки буде. Тільки коли - вже не уточнює.

На своїй сторінці в Facebook 5 березня 2016 року Яценко висловив радість з приводу розпочатої в місті програми стерилізації тварин і сказав, що докладе максимум зусиль, щоб до кінця року в Умані почав працювати притулок для бездомних чотирилапих. Гроші для доброї справи депутат збирався шукати спільно з міською владою.

Він оголосив про початок будівництва на черговій сесії облради в червні. Депутати ухвалили рішення про спрямування коштів, департамент містобудування оголосив конкурс на будівництво та облаштування притулку для утримання безпритульних тварин.

Пропозицій чекали до 17 серпня, того ж дня мало відбутися й розкриття поданих заявок. Згідно з оголошенням, орієнтовна вартість будівництва становить близько 4, 77 млн грн.

Антон ЯценкоНародний депутат України
Яценко запевнив, що в 2016 році в Умані буде побудовано притулок для тваринСказано 5 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Притулок для тварин – наш спільний проект із мером Цебрієм, над яким ми працюємо вже півроку», – повідомив нардеп.

Напередодні міський голова Умані Олександр Цебрій запевняв, що приміщення знайшли, а проектна документація – готова.

Ще за кілька днів у акаунті депутата з’явилися фото безпритульного собаки, вбитого догхантерами. Яценко був вкрай обурений: «Притулок для тварин в Умані буде, обіцяю! Це крім турботи над тваринами та комфорту для уманців, ще й відповідь різним догхантерам та іншим покидькам. Ми не такі, як ви, ми – європейці, ми – не дебіли!».

Очевидно, в минулому році нардепу не вистачило зусиль стримати слово. Хоч він не втрачає оптимізму та обіцяє добудувати притулок у 2017 році, «Слово і Діло» констатує обіцянку Антона Яценко не виконаною в строк.

Загалом із 45 зафіксованих обіцянок депутат виконав 8.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: