Прокуратура знайшла спосіб повернути ректора Мельника за ґрати

Читать на русском
Правоохоронці висунули нову підозру проти колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника. Його підозрюють у розтраті майна університету.

Правоохоронці висунули нову підозру проти колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника. Його підозрюють у розтраті майна університету.

Вже розпочато кримінальне провадження у цій справі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Зокрема, в підозрі зазначено, що екс-ректор, не дотримуючись передбаченої законодавством процедури, протягом 2007-2008 років здійснив незаконне відчуження об'єктів державної власності, що перебувають в оперативному управлінні навчального закладу та скоїв розтрату майна загальною вартістю понад 20,5 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що Ірпінський міський суд виправдав Мельника у кримінальному провадженні з хабарництва.

Різко негативну оцінку такому рішенню суду дав міністр юстиції Павло Петренко.

«Це може свідчити про те, що судова система у нас, м'яко кажучи, дуже сильно відстає від тих змін, які є в країні. Вона є прогнилою за своєю суттю, і те, що необхідно вносити зміни до Конституції, дати можливість повністю перезавантажити персональний склад суддів, – це однозначно», – сказав Петренко.

Мельник за гроші вийшов з СІЗОПетро Мельник вніс заставу 609 тис. гривень і вийшов з Київського СІЗО

Нагадаємо, Петра Мельника затримали позаторік, 27 липня 2013 року, коли він нібито отримав від двох громадян хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вищого навчального закладу, яким він керував. 1 серпня 2013 року Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно.

7 серпня 2013 року на Мельника вдягли електронний браслет для відстеження його перебування. Проте 9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет. Вже 14 серпня Мельника оголосили в міжнародний розшук, а 1 квітня 2014 року він сам здався правоохоронцям, коли прибув літаком з Лондона до Борисполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: