Транзит газу до Європи впаде через вибух в Австрії

Читать на русском
Транзит російського газу в Європу через Україну у вівторок, 12 грудня, може впасти на третину через вибух на газопроводі в Австрії.

Транзит російського газу до Європи через Україну у вівторок, 12 грудня, може впасти на третину через вибух на газопроводі в Австрії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк гарантує безперебійний транзит газу в ЄвропуСказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Зазначається, що словацький газотранспортний оператор Eustream знизив оцінку транзиту газу ужгородським коридором у вівторок до 91 млн куб. м порівняно з 139 млн куб. м у понеділок, 11 грудня, та номінацією на вівторок 142,2 млн куб. м.

У компанії «Газпром експорт» заявили, що знають про інцидент на австрійському газорозподільному хабі Баумгартен.

«Наразі компанія працює над перерозподілом потоків газу й робить усе можливе, щоб забезпечити безперебійність поставок газу своїм клієнтам на цьому транспортному напрямку», – зазначили в компанії.

Транзит газу через Україну побив шестирічний рекордТранзит газу через українську ГТС із січня до листопада 2017 року зріс на 15,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як повідомлялося, 12 грудня в австрійській федеральній землі Нижня Австрія стався вибух на одній з найбільших газових станцій. Одна людина загинула, ще 60 – постраждали.

У «Нафтогазі» заявили, що вибух у Баумгартені не вплине на забезпечення газом українських споживачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: