Генпрокурор провалив за термінами відразу декілька обіцянок

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко зміг відзначитися й провалив за термінами відразу чотири своїх обіцянки. Про це повідомляють аналітики Слова і Діла.

Генеральний прокурор Юрій Луценко зміг «відзначитися» й провалив за термінами відразу чотири обіцянки.

Про це повідомляють аналітики «Слова і Діла».

У першу чергу відзначимо, що Луценко ще 12 травня заявив про те, що найближчим часом справа мера Бучі Анатолія Федорука буде скерована до суду. Нагадаємо, чиновника підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Але станом на 7 грудня 2017 рік сторона захисту продовжує знайомитися з матеріалами справи вже 5-й місяць, а справа до суду досі скерована не була.

Також генпрокурор не зміг виконати сказане й упродовж осені 2017 року внести до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з кількох депутатів.

На жаль, Луценко не судилося й вчасно завершити слідство у справі розстрілів на Майдані. Відзначимо, що 30 червня 2017 року генеральний прокурор пообіцяв у ефірі одного з телеканалів, що до четвертого кварталу поточного року експертизи щодо розстрілів на Майдані в лютому 2014 року будуть завершені. Трохи пізніше, 11 липня, Луценко заявив, що слідство завершиться до кінця осені, але так і не зміг виконати свою обіцянку.

Наостанок зазначимо, генпрокурору не вдалося також за півроку завершити розслідування справи Гонгадзе. Відповідну заяву він зробив 25 травня, але станом на 7 грудня слідство в кримінальному провадженні щодо організаторів і підбурювачів умисного вбивства ще триває.

Загалом Юрій Луценко дав 140 обіцянок, 43 з яких виконав, а 73 – провалив. Рівень його відповідальності – 31%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: