Субота в зоні АТО: більше 10 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
На донецькому напрямку противник обстрілював захисників Авдіївки, Кам'янки та Широкіно з гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї.

За день 9 грудня бойовики 14 разів обстрілювали позиції ЗСУ в зоні проведення АТО на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Міни нового зразка та хитрощі бойовиків: чому війна – не єдина проблема ДонбасуУкраїна перебуває на третьому місці в світі за забрудненням території вибухонебезпечними предметами через війну на Донбасі. Про розмінування Донбасу розповіли експерти.

«Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по позиціях сил АТО, в тому числі і з озброєння, яке давно має бути відведеним від лінії зіткнення на встановлені відстані... Загалом, з півночі російсько-терористичні війська 14 раз порушили режим припинення вогню. У більш ніж половині випадків військовослужбовці Збройних Сил України відповідали агресору з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї», - йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що на луганському напрямку Світлодарська дуга і надалі залишається епіцентром напруженості. Там бойовики з 120-мм мінометів і піхотного озброєння вели вогонь по позиціях українських захисників біля Луганського.

Карта АТО: ситуація на сході України на 9 грудняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 9 грудня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Під час вогневих провокацій в районі Травневого, Лозового і Світлодарська бойовики застосували гранатомети і стрілецьку зброю. Поблизу Троїцького ворог стріляв з озброєння БМП, а захисників Новоалександрівки - обстріляв із кулеметів», - підкреслюється в повідомленні.

На донецькому напрямку противник обстрілював захисників Авдіївки, Кам'янки та Широкіно з гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї.

«По нашими укріпленням поблизу шахти Бутівка загарбники били з мінометів калібру 82-мм легкого піхотного озброєння, а зі стрілецької зброї - порушували перемир'я в передмісті Мар'їнки», - резюмується в повідомленні.

Про втрати в рядах Збройних сил України не повідомляється.

Раніше президент Петро Порошенко повідомив про відправку на Донбас 40 «Хаммерів».

Нагадаємо також, що 8 грудня російські окупанти обстріляли Травневе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: