Російські окупанти обстріляли Травневе

Читать на русском
У п’ятницю, 8 грудня, російсько-окупаційні війська на Донбасі відкрили масований обстріл по населеному пункту Травневе.

У п’ятницю, 8 грудня, російсько-окупаційні війська на Донбасі з нових позицій, облаштованих у районі населеного пункту Гольмівський та населеного пункту Доломітне, відкрили масований обстріл по населеному пункту Травневе (Донецька область).

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 8 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 8 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Бойовики використовували автоматичні гранатомети, озброєння БМП, стрілецьку зброю, а також заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 міліметрів. Мета обстрілів – пошкодження електрогенератора, який здійснює електропостачання населеного пункту Травневе, оскільки бойовиками пошкоджена високовольтна промислова лінія електропередачі», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цинічні дії російсько-терористичних військ ставлять під загрозу не лише життя та здоров’я цивільного населення, але й направлені на дестабілізацію ситуації в населеному пункті Травневе.

«Нещодавно відремонтована українською стороною дорога та запуск до населеного пункту рейсового автобусу, а також намагання відновити електропостачання заважають планам ОРДО. Бойовики ОРДО створюють усілякі труднощі, які призводять до гуманітарної катастрофи в регіоні», – наголошують у штабі АТО.

Раніше ЗМІ повідомляли, що населені пункти Травневе та Гладосове, які перебували в «сірій зоні», були взяті ЗСУ під контроль. Зазначалося, що це стало можливим завдяки проведеній операції на Світлодарськой дузі. Проте в Генштабі ЗСУ заявили, що Травневе та Гладосове в Донецькій області розташовані на підконтрольній Україні території, й тому їх «ніхто не звільняв».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: