Екс-президента Аргентини звинуватили в державній зраді

Читать на русском
Для арешту колишнього президента суд попросив позбавити її недоторканності. На даний момент Кіршнер займає пост сенатора.

Федеральний суддя звинуватив екс-президента Аргентини Крістіну Фернандес де Кіршнер в державній зраді і закликав заарештувати її у справі про вибух в аргентинському єврейському культурному центрі в Буенос-Айресі, який стався в 1994 році.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на The Washington Post.

Феномен байдужості: три головні небезпеки браку довіри в українському суспільствіНедовіра – одна із головних причин внутрішньополітичних криз у будь-якому суспільстві. Традиційно у громадян Україні не вистачає довіри ані до влади, ані одне до одного. Чим небезпечна така ситуація і чому важливо знаходити спільні точки опори?

Як говориться в матеріалах суду, суддя звинувачує Кіршнер в тому, що вона приховала роль Ірану в атаці, жертвою якої стали 85 осіб, в обмін на «потенційно вигідну торговельну угоду».

Для арешту колишнього президента суд попросив позбавити її недоторканності. На даний момент Кіршнер займає пост сенатора.

У рамках розслідування, суд також заарештував трьох колишніх прихильників і помічників Кіршнер, в тому числі екс-міністра закордонних справ Аргентини Гектора Тімермана. Він був поміщений під домашній арешт.

Коментуючи рішення суду, Кіршнер заявила, що воно «нічого не має спільного з правосуддям або демократією».

«Тут немає справи, немає злочину, немає мотиву. Бог знає це, уряд знає це, президент Макрі теж знає», - заявила вона.

Раніше стало відомо, що Аргентина припиняє операцію з порятунку екіпажу зниклої субмарини.

Також нагадаємо, Україна і Аргентина стануть партнерами-аграріями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: