Українські аграрії мають намір активізувати співпрацю з Аргентиною

Читать на русском
За повідомленням Міністерства аграрної політики, Україна в майбутньому планує збільшити товарообіг та співпрацю з Аргентиною.
Аграрна сфера України

Україна має намір активізувати відносини з Аргентиною в аграрній сфері, а також збільшити товарообіг між державами.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

У прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства також повідомили, що Україна планує збільшити експорт м'яса птиці в Саудівську Аравію.

«Сьогодні товарообіг сільськогосподарської продукції між нашими країнами досить низький. Основна частина з нього - це імпорт аргентинської продукції в Україну. Нам слід більш активно освоювати аргентинський ринок і шукати ніші, в яких ми можемо бути конкурентними», - повідомляє заступник голови відомства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Зі свого боку, Аргентина має намір активізувати співпрацю з Україною в сферах тваринництва, виноградарства та виноробства, а також розглядає можливість створення спільного логістичного центру.

«Ще одним цікавим напрямком для нашого співробітництва може стати розвиток сільськогосподарської техніки та обладнання в Україні. Аргентина хоче експортувати техніку або окремі компоненти в Україну. Ми хочемо розвивати внутрішнє виробництво, тому бачимо великі можливості для кооперації в цьому напрямку», - зробила висновок Трофімцева.

За даними Мінагропроду, товарообіг між Україною і Аргентиною в 2016 році збільшився на 26,2 мільйона доларів в порівнянні з 2015 роком і склав 53,9 мільйона доларів. Імпорт склав 53,85 мільйона доларів, при цьому Україна майже нічого не експортувала до цієї держави. Основні продукти імпорту: риба, ракоподібні, молюски, плоди, горіхи та цедра, насіння олійних культур, тютюн і вироби з нього.

Нагадаємо, що українським аграріям вдалося збільшити експорт в Китай в 12 разів.

Зазначимо, що 28 вересня 2016 року нардеп Юлія Тимошенко запевнила, що «Батьківщина» долучиться до організації всеукраїнського референдуму щодо мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. На даний момент ця обіцянка - в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: