НАБУ отримало доступ до телефону голови наглядової ради МАУ

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро отримали доступ до інформації щодо мобільного номера голови наглядової ради МАУ.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до інформації щодо абонентського номера голови наглядової ради «Міжнародних авіаліній України» Арона Майберга.

Таке рішення було ухвалено одним із районних судів міста Києва, пише «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами розслідування, аеропорт «Бориспіль» зазнав збитків у 20 мільйонів гривень у результаті перерахунку заборгованості МАУ. В НАБУ зазначили, що аеропорт «Бориспіль» застосував пониживальні коефіцієнти для МАУ із січня 2013 до 31 січня 2014 року на наземне обслуговування та додаткові послуги аеропорту, на що не мав права через відсутність домовленості. Умовою для понижувального коефіцієнта було перевезення МАУ понад 2 млн пасажирів за рік, проте компанія й раніше перевозила таку кількість.

У рамках цього розслідування детектив попросив надати доступ до інформації двох мобільних номерів Майберга, а саме: інформації про зв'язок, надання телекомунікаційних послуг, зокрема даних про час, тривалість, напрямки телефонних з'єднань, локалізацію кінцевого обладнання, базової станції оператора й азимуту до неї.

Суд частково задовольнив клопотання, надавши доступ до необхідних документів із можливістю зробити копії, але без вилучення оригіналів.

Нагадаємо, НАБУ перевіряє заступника прокурора Івано-Франківської області за фактами можливої неправди в декларації.

Раніше стало відомо, що Бюро розслідує змову Одеської ТЕЦ із ХК «Енергомережа».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: