Зведення АТО: епіцентром нестабільності залишається Світлодарська дуга

Читать на русском
Російсько-окупаційні війська ведуть вогонь по позиціях сил АТО, в тому числі і з забороненого Мінську домовленостями озброєння.

Російсько-окупаційні війська ведуть вогонь по позиціях сил АТО, зокрема й із забороненого Мінськими домовленостями озброєння, яке давно мало б бути відведеним від лінії зіткнення на встановлені відстані.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО станом на 18.00 8 грудня 2017 року, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 8 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 8 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«На луганському напрямку епіцентром нестабільності залишається Світлодарська дуга. Тут ворог декілька разів, з мінометів різних калібрів й усього спектру піхотного озброєння та БМП вів вогонь поблизу Луганського і Травневого», - зазначають у штабі.

Неподалік Травневого окупанти випустили понад півсотні 120-мм мін.

Крім того, біля Кримського бойовики застосовували міномети калібру 82-мм та великокаліберні кулемети загарбники, з гранатометів обстріляли оборонців Золотого, а зі стрілецької зброї – захисників Лобачевого.

«На донецькому напрямку гаряче на Приазов’ї. Тут бойовики з мінометів, гранатометів різних типів та стрілецької зброї вели вогонь біля Водяного. Не менш спекотно і у районі Авдіївки», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, українські позиції поблизу Кам’янки в обідню пору обстрілював ворожий снайпер, після чого російські найманці пустили у хід гранатомети та легке піхотне озброєння. Зі 120-мм мінометів противник вів вогонь на підступах до Опитного та по південних околицях Авдіївки.

«Загалом, від опівночі, російсько-терористичні війська уже 15 разів порушили режим припинення вогню», - розповіли у штабі.

У половині випадків військовослужбовці Збройних Сил України відповідали агресору з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: