Доба в АТО: один український воїн загинув, троє отримали поранення

Читать на русском
Окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях Збройних Сил України в зоні проведення антитерористичної операції, застосовуючи міномети різних калібрів.

Окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях Збройних Сил України в зоні проведення антитерористичної операції, застосовуючи міномети різних калібрів.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр АТО, особливо активно противник порушує перемир'я з настанням сутінків.

Четвер у зоні АТО: 4 обстріли, жертв немаєНа Донбасі з початку четверга, 7 грудня, російсько-окупаційні війська чотири рази порушили режим тиші, застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Так, на луганському напрямку, ще в світлій час доби, ворог з 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вів вогонь неподалік Троїцького. Вечірньої пори, з гранатометів різних типів, противник обстрілював оборонні укріплення сил АТО у Кримського, Лобачова, Валуйського і Новоалександровки, а зі стрілецької зброї - поряд з Луганським, Зайцевим і станицею Луганській.

На донецькому напрямку гаряче було поблизу Авдіївки. У цього прифронтового міста окупанти неодноразово відкривали вогонь з 82-мм мінометів і всього спектра легкого піхотного озброєння. З гранатометів і стрілецької зброї загарбники обстрілювали наших захисників у районі шахти Бутівка і захисників Мар'їнки і Широкино.

Крім того, в районі Щастя і Мар'їнки зафіксовано проліт ворожих БПЛА, заборонених мінськими домовленостями.

Загалом, за минулу добу зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У більш ніж половині випадків українські військові придушували вогневу активність супротивника з гранатометів і стрілецької зброї.

В результаті ворожих обстрілу поранено двоє військовослужбовців, ще один - підірвався на розтяжці і, на жаль, Україна втратила одного захисника.

Як повідомлялося, в лікарні імені Мечникова в Дніпрі, 7 грудня, помер 29-річний боєць 10-й гірничо-штурмової бригади Іван Дубей. Раніше бійці АТО розповіли про ситуацію в звільнених селах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: