Розкішно жити не заборониш: нардепи підвищили собі зарплати

Читать на русском
Верховна Рада на вечірньому засіданні 7 грудня прийняла постанову №7172 про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України.

Верховна Рада на вечірньому засіданні 7 грудня прийняла постанову №7172 про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України.

За проголосували 235 народних депутатів, пише «Слово і Діло».

Зайве говорити, собі шкодити: хто з чиновників дав найбільше обіцянок у листопаді«Слово і Діло» з'ясувало, хто ж найбільше наобіцяв українцям у листопаді. Серед міністрів першість у роздачі обіцянок цього разу отримав віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.

Постанова передбачає, що посадовий оклад нардепів буде прирівняний до окладу членів уряду з прив'язкою до прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня нинішнього року.

Поряд з цим місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів нардепа пропонують встановити на рівні 25 таких же прожиткових мінімумів.

Згідно з додатком, голові ВРУ пропонують призначити оклад в розмірі 18 528 грн, першому заступнику - 17 756 грн, заступнику - 16 984 грн, а члену комітету - 15 440 грн. Йдеться безпосередньо про оклади без урахування надбавок та премій.

Також 7 грудня нардепи збираються прийняти держбюджет на 2018 рік.

Нагадаємо, парламент продовжив на рік мораторій на продаж землі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: