Зайве говорити, собі шкодити: хто з чиновників дав найбільше обіцянок у листопаді

Читать на русском

У листопаді відбулося багато важливих політичних подій. Рада зробила католицьке Різдво вихідним днем ​​і надала пораненим під час Революції Переваги такі ж пільги, як і учасникам бойових дій. Тепер кожна третя пісня на радіо має звучати українською. ВДВ перейменували на Десантно-штурмові війська. Вічний вогонь у Києві двічі заливали цементом. «Кадрові» зміни відбулися в «ЛНР». А наші чиновники й політики, як завжди, не скупилися на обіцянки. «Слово і Діло» з'ясувало, хто ж найбільше наобіцяв українцям у листопаді.

Серед міністрів першість у роздачі обіцянок цього разу отримав віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон. У його листопадовому активі з'явилися 3 нові обіцянки.

Так, на наступний рік політик запланував завершення ремонту автомобільної дороги Одеса-Рені, про який так багато писав у соцмережах і прем'єр Володимир Гройсман. Також Кістіон запевнив, що з 2010 року Україна зможе зберігати відпрацьоване ядерне паливо всіх українських АЕС в єдиному централізованому сховищі, що забезпечить Україні енергонезалежність.

У листопаді віце-прем'єр дав оптимістичну обіцянку до кінця нинішнього року відремонтувати понад 2 тисячі кілометрів автомобільних доріг.

Серед нардепів найбільш щедрим на слова виявився нардеп від БПП Олег Барна, який додав до свого активу ще 8 обіцянок. Відзначимо, що всі вони перебувають у процесі виконання.

Зокрема, народний обранець запевнив, що зробить усе необхідне, щоб запустити роботу Борщівського спиртзаводу. Також нардеп допоможе з ремонтом Нагірянського дошкільного закладу, Борщівської ДЮСШ, Заліщицького будинку школяра. Барна пообіцяв профінансувати заміну покрівлі в школі села Поділля, відремонтувати дахи амбулаторії в селі Джурин і в будинку культури села Росохач. Дуже сподіваємося, що більшість із цих обіцянок нардепу все-таки вдасться виконати.

Традиційно, як і в жовтні, чимало обіцянок отримали жителі Дніпропетровської області від голови ОДА Валентина Резніченка. Цього разу за листопад він дав їх аж 7. Рівень його відповідальності становить 51%.

Наприклад, до кінця року Резніченко пообіцяв реконструювати 25 шкіл, амбулаторію в Миколаївці, а в 2018 році – відкрити у Вільногірську сучасний міський парк, закупити меблі та мультимедійне обладнання для школи у Верхівцевому, побудувати спортивний комплекс в опорній школі смт Солоне...

А ось мер Тернополя Сергій Надал розділив першість за кількістю сказаного в листопаді з нардепом Барною, давши також 8 обіцянок. Найлегшу з них він виконав одразу й приїхав до Києва на зйомку передачі «Ревізор». Решта – перебувають у процесі, й ми сподіваємося, що жителі міста ще цього року дочекаються цілодобового водопостачання, а лікарі отримають обіцяну зарплату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: