Ключові правки не враховані: опозиція висловила своє ставлення до бюджету-2018

Читать на русском
Найбільші опозиційні фракції парламенту не будуть підтримувати проект державного бюджету на 2018 рік.

Найбільші опозиційні фракції парламенту не будуть підтримувати проект державного бюджету на 2018 рік.

Про це «Слову і Ділу» повідомили представники «Опоблоку», «Самопомочі» та «Батьківщини».

Проект бюджету-2018: скільки українці заплатять за утримання вищого ешелону влади«Слово і Діло» порахувало, у скільки кожному працездатному громадянину Україну стане забезпечення роботи вищого ешелону влади у 2018 році.

«Вчора (6 грудня – ред.) на засіданні фракції ми детально обговорили проект, запропонований до другого читання, й ухвалили рішення, що «Самопоміч» за проект голосувати не буде», – повідомила народний депутат Ірина Сисоєнко.

Як уже інформувало «Слово і Діло», однією з ключових вимог цієї фракції є збільшення фінансування сфери медицини.

Схожої думки дотримуються й представники «Опоблоку».

Юрій БойкоНародний депутат України
Бойко пообіцяв, що фракція "Опозиційного блоку" не голосуватиме за урядовий проект бюджетуСказано 17 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«За жодних умов ми не будемо підтримувати цей антисоціальний, антинародний бюджет. Фракція вирішила, що голосувати за проект не буде», – зазначив представник «Оппоблоку», народний депутат Юрій Павленко.

Раніше він також повідомив, що його фракція наполягає на збільшенні фінансування соціальної сфери, а не силового блоку.

«Наші ключові правки не враховані, тому ми не голосуємо», – також заявив заступник голови фракції «Батьківщини» Сергій Соболєв.

«Ми пропонували в повному обсязі запровадити закон про трансфертне ціноутворення, що дало б бюджету додатковий ресурс в обсязі понад сто мільярдів гривень. Також були пропозиції, як розподілити ці додаткові кошти – на соціальну сферу, медицину, освіту, армію. Але в такому разі запроваджується оподаткування офшорів, а вони на це піти не можуть. Усе тягнутимуть за рахунок середнього й малого бізнесу. Ми не можемо прийняти таку позицію уряду та коаліції й такий бюджет», – додав він.

Нагадаємо, в четвер, 7 грудня Верховна Рада планує розглянути проект держбюджету на 2018 рік у другому читанні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: