Проект бюджету-2018: скільки українці заплатять за утримання вищого ешелону влади

Читать на русском

14 листопада Верховна Рада України проголосувала за урядовий проект Державного бюджету на 2018 рік. Остаточну редакцію документа парламент може проголосувати протягом наступного пленарного тижня, тобто з 5 по 8 грудня.

Виходячи з цифр, передбачених у нинішній редакції головного кошторису країни на 2018 рік, «Слово і Діло» визначило, скільки у перерахунку на кількість працевлаштованого населення коштуватиме забезпечення роботи основних центральних органів влади – апарату Верховної Ради, президента України та його Адміністрації, а також Секретаріату Кабінету міністрів.

Аналітики порталу визначили, що наступного року, якщо показники бюджету в частині фінансування органів влади не зміняться, за утримання апарату парламенту кожен працевлаштований українець заплатить 104 грн (цьогоріч ця сума становила 76 грн). Забезпечення роботи президента та його Адміністрації коштуватиме кожному з нас 60 грн на рік (у 2017-му на це йшло по 51 грн із кишені кожного з нас). Секретаріат Кабінету міністрів (тут варто зауважити, що йдеться не про міністерства, кожне з яких фінансується окремо) у 2018 році обійдеться працюючому громадянину України в 93 грн (замість 73-х, які ми заплатили цьогоріч).

За посиланнями можна дізнатися детальніше про те, на що саме у 2017 році пішли гроші, виділені з державного бюджету на утримання парламенту, уряду та президентської адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: