Екс-радник Трампа зізнався в обмані ФБР, його чекає вирок

Читать на русском
Колишнього радника адміністрації США з нацбезпеки Майкла Флінна звинуватили в наданні неправдивих свідчень щодо його контактів з Росією.

Колишнього радника адміністрації США з нацбезпеки Майкла Флінна звинуватили в наданні неправдивих свідчень щодо його контактів з Росією.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Telegraph.

Як заявив спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує ймовірне втручання РФ у вибори президента США 2016 року, Флінн дезінформував ФБР щодо його розмов з екс-послом РФ в США Сергієм Кисляком.

У документі від 30 листопада говориться, що «приблизно 24 січня 2017 року обвинувачений Майкл Флінн добровільно і навмисно зробив фактично неправдиві, вигадані і шахрайські заяви і пояснення» агентам ФБР у Вашингтоні.

За версією слідства, Флінн збрехав, заявивши про те, що 29 грудня 2016 року його нібито не просила влада РФ «утриматися від ескалації ситуації у відповідь на санкції, які США запровадили проти Росії в той же день». Він також не згадав про те, що російський посол нібито заявив йому про рішення Москви «вибрати помірну відповідь на ці санкції як результат прохання» Флінна.

Генпрокурор США дасть свідчення у справі про втручання РосіїГенпрокурор США Джефф Сешнс погодився дати свідчення в Сенаті у справі про втручання Росії в американські вибори.

Також, за даними слідства, Флінн сказав неправду, заявивши про те, що 22 грудня він не просив посла РФ відкласти або скасувати голосування в РБ ООН і що посол Росії згодом ніколи не розповідав йому про реакцію Росії на це прохання.

В кінці листопада демократи в Конгресі США заявили, що Майкл Флінн міг порушити американські закони, не надавши владі даних про свою участь в проекті на Близькому Сході, в якому була зацікавлена ​​Росія.

Нагадаємо, в ЗМІ повідомили, що ще один фігурант розслідування російського втручання в американські вибори, екс-голова передвиборного штабу Трампа Пол Манафорт був частим гостем в Москві.

Раніше також стало відомо, що Україна готує нові запити щодо Манафорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: