Агента ФБР відсторонили від розслідування у «справі Росії»

Читать на русском
Причетний до розслідування щодо «втручання Росії у вибори президента США» співробітник ФБР Пітер Стрзок може бути відсторонений від інших розслідувань.

Причетний до розслідування щодо «втручання Росії у вибори президента США» співробітник ФБР Пітер Стрзок може бути відсторонений від інших розслідувань.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на Fox News.

Таке рішення може бути ухвалено після того, як спецпрокурор США Мюллер, який веде розслідування, влітку відсторонив Стзока від розгляду щодо «російських зв'язків» Дональда Трампа.

Тепер агент може бути відсторонений, зокрема, з команди у справі про службове листування Хілларі Клінтон.

ФБР підготувало документи про зв'язки Трампа з РосієюФБР має намір надати Конгресу документи, які належать до досьє, присвяченого зв'язкам Дональда Трампа з Росією.

За словами джерела в Мін'юсті США, питання має бути вирішене «на початку наступного року». При цьому очікується, що, незважаючи на відставку, Стрзок дасть свідчення перед конгресом.

Причиною опали могли стати текстові повідомлення агента, в яких він висловлював незгоду з політикою Трампа, хоча він вважається одним з найбільш досвідчених і користуються повагою агентів ФБР.

Як відомо, колишнього радника адміністрації США з нацбезпеки Майкла Флінна звинуватили в наданні неправдивих свідчень про його контакти з Росією.

Нагадаємо, в ЗМІ повідомили, що ще один фігурант розслідування російського втручання в американські вибори, екс-глава передвиборного штабу Трампа Пол Манафорт був частим гостем в Москві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: