Блокада NewsOne: відкрили кримінальне провадження

Читать на русском
Станом на 6 грудня блокування телеканалу NewsOne зняли, проте правоохоронці повідомляють про відкриття кримінальної справи в зв'язку з перешкоджанням роботі журналістів.

Станом на 6 грудня блокування телеканалу NewsOne зняли, проте правоохоронці повідомляють про порушенняя кримінального провадження в зв'язку з перешкоджанням роботі журналістів.

Про це інформує «Слово і Діло», посилаючись на сайт телеканалу.

Блокада NewsOne: кому вигідно та чи дійде справа до закриття каналуВ МВС та АП вважають неприйнятними такі заходи, як блокада ЗМІ. Тим часом активісти не збираються здавати позиції та закликають керівника каналу покаятися за сепаратистські погляди. Чи може дійти до закриття каналу, розбирались експерти.

«Наразі ми знаємо організатора, але встановлюємо безпосередніх учасників шляхом аналізу відео й допиту свідків. Відкрили кримінальне провадження. Попередня кваліфікація – самоуправство. Після встановлення всіх обставин дії будуть кваліфікуватися відповідним чином – перешкоджання роботі журналістів», – сказав заступник начальника слідчого управління поліції Києва Руслан Дударець.

За його словами, блокуванням телеканалу на місці керували представники «Братства» Дмитра Корчинського.

Тимчук заявив, що не ходитиме на ефіри телеканалу "NewsOne"Сказано 30 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Виконавчий продюсер телеканалу Василь Голованов повідомив, що блокування наразі припинили, але учасники блокади залишаються на місцях.

«Наразі блокування як таке зняте й проїзд відновлений, але блокпост, встановлений перед телеканалом, люди в камуфляжі й балаклавах, елементи загороджень залишилися. Ми вважаємо, що це психологічний тиск», – розповів він під час зустрічі з представниками комітету Верховної Ради з питань свободи слова.

Раніше в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення засудили блокування телеканалу NewsOne.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: