В ОБСЄ відреагували на блокування NewsOne

Читать на русском
Місія ОБСЄ назвала акцію з блокування NewsOne прямим втручанням у роботу ЗМІ. Про це заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір.

**Місія ОБСЄ назвала акцію з блокування телеканалу NewsOne прямим втручанням у роботу ЗМІ.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір.**

Блокада NewsOne: риторика керівництва каналу та зміна ідеологіїАктивісти, які заблокували офіс телеканалу NewsOne, висунули вимоги для припинення акції. Оцінку ситуації дали експерти.

«Перешкоджання доступу до офісу новинного каналу є прямим втручанням у його роботу й фізичним залякуванням працівників засобів масової інформації. Це неприйнятна ситуація й напад на свободу засобів масової інформації, що не може бути виправданим», – сказав він, закликавши владу зробити все можливе для забезпечення поваги свободи преси, безпеки для працівників NewsOne і безперешкодної роботи телекомпанії.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко назвав неприпустимими дії з блокуванню телеканалу NewsOne у Києві.

«Будь-який тиск на засоби масової інформації, а тим більше їх блокування, неприпустимі», – заявив Порошенко.

Нагадаємо, 3 грудня в Києві невідомі заблокували офіс телеканалу NewsOne. Зокрема, до території каналу під'їхала вантажівка з мішками. Невідомі люди в камуфляжній формі почали облаштовуватися біля входів до каналу, не плануючи розходитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: